Bingo på nätet

Att börja spela bingo på nätet behöver inte vara svårt eller vara dyrt. Kan du surfa och logga in dig på en hemsida, så är du inte långt ifrån att börja spela bingo hos någon arrangör som erbjuder bingospel.

Det första du behöver göra är att välja spelbolag eller arrangör, där du vill spela bingo. Många erbjuder olika former av välkomstbonus, antingen i samband med att du registrerar dig eller att du får denna bonus i samband med att du sätter in pengar på ditt bingokonto, exempelvis att du får 100 kronor om du sätter in 100 kronor – totalt får du alltså 200 kronor på ditt spelkonto.

Vad du kan tänka på är att oftast är det så med dessa bonusar att du behöver omsätta ett antal gånger i bingospel innan du kan få ut denna bonus i kontanter – som att du måste spela för 300 kronor för att kunna ta ut bonusen på 100 kronor. Detta kallas för att du behöver ”omsätta din bonus tre gånger”.

När du har valt arrangör där du vill spela bingo, finns det flera olika bingospel att välja mellan med olika insatser. Vad du bör tänka på är att inte spela mer än vad du kan undvara och att det är riktiga pengar du ändå spelar med, så att du inte tror att det bara är ”låtsaspengar”, även om du fått en viss bonus.

I många ”bingohallar” på nätet finns det ett chattforum, där du kan samtala med andra som spelar bingo, även under ett pågående spel. Här finns möjligheter till att kunna ”umgås över nätet” i det sociala spelet, även om det inte ger samma känsla som i en traditionell bingohall eller annars i det verkliga livet. Bingoarrangörer har olika saker att erbjuda som komplement, som ”snabbspel” i avvaktan till att bingospelet börjar och sådant kan du också beakta i ditt val av bingoarrangör.