Det folkliga spelet

Du är alltid vinnare i det folkliga spelet bingo!

Astrid, 80 år, med käpp som dricker kaffe och duttar på två bingobrickor – är det vad du föreställer dig den ”traditionella” bingospelaren? Då får du tänka om både en och två gånger…

Drygt en halv miljon människor bosatta i Sverige spelar bingo regelbundet, enligt uppslagsverket Wikipedia. Det skulle innebära att cirka en av 18 spelar bingo med en viss kontinuitet (och då har vi inte räknat med de omyndiga som inte får spela bingo). Det går att spela bingo både i en bingohall, hemma med en egengjord bricka eller på nätet – det går alltså att spela på olika sätt och i stället för att vända dig till där bingo spelas, anpassar bingo till dina förutsättningar. För du kanske har sett olika spelprogram på TV, vilka bygger till en stor del på bingospelet (även om de utvecklar sin egen nisch).

Bingo är ett spel som skapar gemenskap mellan människor och skapar förutsättningar för att kunna ge nya bekantskaper. En del har träffat sitt livs kärlek via bingospel, andra får nya vänner efter att ha spelat bingo genom en arrangör, antingen fysiskt eller på nätet (där det ofta finns en chatt som man kan skriva i både inför, under och efter spelet). Vad som passar dig bäst är upp till dig, men om du väljer att spela hos en arrangör som delar ut överskottet av bingon till det ideella föreningslivet blir det dubbel glädje, eftersom din eventuella förlust ger vinst för andra människor.

Få spel är som bingospel – du och dina medspelare (eller motspelare om du hellre vill se dem som det) vinner om det anordnas av en seriös arrangör. Du vinner, förutom pengar eller andra spelvinster, värme och glädje i goda vänners lag. Vilken bingobricka blir din lyckobricka?