Bli en vinnare

Det finns många olika sätt att spela bingo och har du sett en bingobricka så har du grunden för att förstå bingospelet. Brickan består av 25 rutor fördelade på fem rader, som är på både höjden (lodrätt) och bredden (vågrät). De nummer som du ser är mellan sifferspannet 1-75. När du hör ett av de nummer på din bricka bli utropade av en bingoutropare, ska du markera detta på valfritt sätt – vanligen sätter du ett kryss över numret.

Det finns många olika bingospel att spela, ett av dem – det klassiska bingospelet – spelar du bingo tillsammans med andra bingospelare till dess att någon har fått bingo – det vill säga en hel rad som är antingen lodrätt, diagonalt eller vågrätt. Vanligtvis bestäms det att man har ett antal nummer som ska ropas ut – som 40 nummer – och om ingen får bingo under dessa utrop, så kan det bli en jackpot i följande bingospel. En jackpot innebär att insatserna från bingospel 1 går vidare till senare spel.

Andra bingospel som kan spelas är bland andra mönsterspel, där du ska få ett mönster på din bricka, och variantbingo, där du i den sista delomgången ska få hela bingobrickan helt ikryssad.