Bingosnacks

När man spelar bingo på Internet kanske man vill ha något att äta eller dricka till – Bingosnacks. Därför kommer nu en hel rad med olika tips på vad du kan ha som bingosnacks när du spelar. Förhoppningsvis kommer du att hitta inspiration till något här som passar just dina smaklökar.

Det första man bör tänka på när man ska göra sitt bingosnacks är att det helst inte ska vara något som smular, kladdar eller droppar för mycket. När du sitter vid en dator är det inte så jätte bra om du råkar spilla på någonting. Sedan är det alltid bra att ha något att torka händerna på nära till hands och ett bra ställe att ställa ifrån sig dryck på så att man inte råkar ha ut den över exempelvis tangentbordet.

Ett exempel på något som passar ganska dåligt som bingosnacks är bakverk, de är oftast kladdiga och smular en hel del. Bästa typen i så fall är småkakor, du behöver inte bita av så många gånger och då smular det inte lika mycket. Till det kan det vara gott att dricka en varm kopp kaffe, te eller varm choklad. Om man bara är sådär lite småsugen så är mitt bästa tips definitivt salta pinnar. De smular inte, de kladdar inte, de är goda och inte så feta, kort sagt, perfekta som bingosnacks. Till salta pinnar behöver du något som släcker törsten, ta en läsk, en öl eller ett glas vatten till. Annars riskerar du att bli väldigt torr i munnen efter en stund.

Är du däremot lite hungrig och vill ha något som känns lite mer rejält så rekommenderar jag att du gör en macka eller två. Helst då i form av dubbelmacka eller baguette, absolut inte knäckebröd, det smular något helt förfärligt. Här är ett recept på min absoluta favoritmacka att ha som bingosnacks:

  • Två skivor mörkt rostbröd
  • Philadelfiaost
  • Grevéost
  • Rökt kalkon, tunna skivor
  • Tomat
  • Remouladsås
  • Rostad lök
Gör så här:
Bred ett tunt lager på den ena brödskivan med Philadefiaosten, lägg på en skiva grevéost, en skiva rökt kalkon. Lägg sedan på två tunna skivor av tomaten på alltihop och slutligen så mycket remouladsås och rostad lök du vill ha. Ta sedan den tomma brödskivan och lägg ovanpå allt och tryck till försiktigt. Sedan tar du en vass kniv och skär igenom på diagonalen, då får du två behändiga och framförallt goda mackor som är perfekta bingosnacks.