Bingo ger och tar

Leif ”Loke” Olsson, Rickard Sjöberg och Lotta Engberg har någonting gemensamt –  att de har varit, eller är, programledare för ”Bingolotto”, och som en gång i tiden var TV4:s mest sedda program. Att en kommersiell TV-kanal valde att visa programmet på bästa sändningstid, visar på hur populäriteten för bingospel har varit i Sverige med intresse från storföretag med att sponsra tjänster ochy prodikter för att expeneras gentemot TV-tittare.

Med bingo förenas givande och tagande – alla vill kunna vinna pengar/kontantvinster, men känslan av att vinna tjänster och produkter kan ge en minst lika stor glädje. Tänk att vinna den där bilen eller drömresan som du velat vinna eller att känna dig som vinnare, även om det blir ett tröstpris som ett paket kaffe eller stickad tröja. Det är det som är fördelen med bingospelande – att du kan bidra med dina kunskaper och med små, enkla medel kan föreningen som anordnar bingospelet sprida glädje till andra som vill vinna mer än bara pengar.

Det är förmodligen därför bingospel vuxit så stort i Sverige och det är bra att det finns kända människor som gett bingospel ett ansikte – vem vill du se som bingoutropare?